Hasznos infók, mielőtt elindulnál Bánkra! | Bánkitó 2018

Hasznos infók, mielőtt elindulnál Bánkra!

Már csak pár nap és kezdődik az idei Bánkitó! 2028-hoz illően idén több újdonság is lesz a fesztiválon, amiről érdemes értesülni, no meg néhány dolog, ami nem új, de mindig jó észben tartani, ha Bánkra indul az ember. Összeszedtünk neked pár fontos infót mielőtt elindulsz Bánkra. Megpróbáltunk a lehető legtömöreben fogalmazni, hogy ne egy robosztus szöveghalom legyen. Érdemes végigolvasni. 🙂

Ha még nem tudod, hogy jutsz be, ne aggódj. A weben még mindig tudsz napijegyeket és bérleteket is venni. A tábori kemping már rég betelt, de Alsópeténybe tudsz még szerezni napi és négy napos sátorjegyet is. Az alsópetényi fesztiválkemping és a fesztivál között folyamatosan ingyenes buszjárat fog közlekedni – az előző évek tanulságát levonva idén több buszt állított forgalomba a kemping üzemeltetője, így biztosan mindig haza fogsz jutni időben.

Easter Egg: Budapesten az Aurórában, a Jurányi Sutereneben, az Úri Muriban, Pécsett a Szabadkikötőben, Debrecenben a Víztoronyban és Győrben a Rómer Házban még kinthagytunk néhány kedvezményes napijegyet és bérletet a szemfüleseknek. Ezekre érdemes hamar lecsapni.


Direkt buszjárat

Elindult a Budapest – Bánkitó – Budapest direkt buszjáratra a jegyértékesítés. Ha kényelmesen és gyorsan akarsz a pesti aszfalt mellól a Bánkitóba ugrani, akkor csekkolj be rá online, majd a BVSC előtti parkolóban ugorj fel a buszra. Találkozunk pár nap múlva. <3


Programok

Ha már a weben jársz, megcsodálhatod a Bánkitó programját is, ami most már teljes egészében elérhető az oldalunkon. Zene, színház, civil-kult, képző – most is a teljes palettát lefedjük, ha a legmenőbb kortárs kultúráról van szó.


Színházjegy

A korábbi évektől eltérően, idén a színházi programokra előzetesen regisztrálni kell. Minden nap az aznapi előadásokra tudod felvenni a jegyeket a Színházi Sátor mellett. Ez nagyon fontos, csak így fogsz tudni bejutni az előadásokra. Bővebb infót találsz erről majd a print programfüzetben


Készpénzmentes Fesztivál

Ugyancsak újítás, hogy idén készpénzmentes lesz a Bánkitó! Ez azt jelenti, hogy kizárólag kártyával vagy a helyszínen kiváltható HelloPay kártyával lehet majd fizetni. A rendszer akármilyen Magyarországon működő kártyát befogad, nem kell hozzá PayPass sem, a HelloPay kártya pedig tetszőleges összeggel is feltölthető.


Az ERSTE Bank és a Bánkitó Fesztivál bemutatja:
Az év legnagyobb közösségi adományozási kampánya a Bánkitón!

Az új kártyás rendszerhez jattcsúszka is jár, ami a Bánkitón sokkal menőbb mint máshol, ugyanis a csúszkával felajánlott összeg fele egy digitális malacperselyben landol. Ezt a malacperselyt aztán egy futóverseny keretében ürítjük ki, ahol mindenki a kedvenc civil szervezete színeiben indulhat pontokat szerezni. Az első három legtöbb pontot gyűjtő szervezet közt aztán eloszlik a fesztivál alatt összegyűjtött pénz. Indulj te is, hogy a kedvenc civiljeidnél landoljon a támogatás!


Étel-, ital-, víz-, alkoholbehozatal – fenntartható fesztivál

A fesztiválra élelmiszert és vizet nem kereskedelmi mennyiségben szabad behozni. Fontos viszont, hogy a Bánkitó Fesztiválra idén nem lehet máshol vásárolt alkoholt behozni. Sajnos a vendéglátósok enélkül nem tudnának fennmaradni, és így maga a fesztivál sem kerülhetne megrendezésre. A Bánkitó továbbra is nonprofit, ahol minden nyereséget visszaforgatunk a következő évre, hogy még jobb programok lehessenek, és infrastruktúrában is fejlődhessünk a korral, s a végén ti nyerjetek rajta a legtöbbet. Növekedni sem akarunk radikálisan, mert sok más értéke mellett mi is azt szeretjük a Bánkitóban a legjobban, hogy nyugis baráti, nincs óriási tömeg és emberléptékkel mérhető a környezet. Ezeket a dolgokat egymás mellét téve arra jutottunk, hogy talán még ez a legkisebb fájdalommal járó korlátozás annak érdekében, hogy Bánkitón a következő tíz évben is együtt lehessünk. Reméljük, megértitek. <3


Iránytaxi a környező települések között

Bánk és a környező települések között idén is működik Shuttle busz, amit ezen a számon tudsz hívni
14 óra és hajnali 5 óra között: Europick Trans +36706462644

UTASSZÁM

ÚTICÉL / AUTÓ ÁR FORINTBAN

ALSÓPETÉNY

BORSOSBERÉNY

DIÓSJENŐ

KÉTBODONY

RÉTSÁG

ROMHÁNY

NŐTINCS

1 — 4 FŐ

2800

3500

4000

3000

2800

3200

3500

5 — 8 FŐ

3800

4300

4800

3800

3800

3800

4300


Környezettudatos pohár

Fontos, hogy idén nem uncsi visszaválthatós repohár lesz, hanem szupermenő Bánkitó grafikás pohár. Ezt nem lehet majd visszaváltani, így érdemes vigyázni rá, de természetesen a pultban akármikor kicserélik egy újra, ha a tiéd már kopottas. Aztán jó lesz házibulikelléknek a konyhádba.