A jövő kulcsa az erős és fenntartható civil szféra | Bánkitó 2018

A jövő kulcsa az erős és fenntartható civil szféra

| civilek | mentorálás

Éppen ezért, idén az ERSTE Bankkal és több civil inkubátorprogrammal, társadalmi vállalkozással közösen összehoztunk egy mentorprogramcsomagot kifejezetten civil szervezeteknek, szociális munkásoknak és érdeklődő, kreatív szakembereknek, akik nap mint nap azért dolgoznak, hogy ‘28-ra egy ideálisabb társadalomban élhessünk. A programok során szeretnénk segíteni a tudásáramlást és kapcsolatépítést a civil szférában, hisz ezek elengedhetetlen feltételei a magyar civil társadalom fennmaradásának, a civil társadalom pedig ahhoz, hogy 10 év múlva (is?) egy demokratikus Magyarországon ébredjünk.

 

Social Banking meetup by ERSTE: Vizibiciklis mentorálás

#mentoring #vizibicikli
P/ 10:00-13:00 és 14:00-17:00 @Bánki-tó

Amennyiben felkeltette az érdeklődéseteket az Erste Social Banking számlavezetési és hitelterméke, a Bánkitó Fesztiválon részletesebben is megismerhetitek a lehetőségeiteket. Ehhez nem kell mást tennetek, mint regisztrálni a leirás végén lévő linken, majd vízibiciklizni egy jót az Erste Bank Social Banking munkatársaival a Bánki-tavon. Napernyővel, fagyival és sok hasznos információval készülve várjuk a kedves civil barátainkat!

Regisztráció: https://calendly.com/erste-socialbanking


YourTrack – Közös Utakon Egyesület: Együtt többre megyünk

#mentor
CS/ 14:00-16:00 @Bánkgyöngye Szaletli

Szívesen vonnátok be önkénteseket? Nem tudjátok, hogyan fogjatok neki? Szakértői segítséget kerestek egy-egy kisebb feladatra, legyen az például szövegírás, közösségi média kommunikáció, grafikai munkák? Gyertek, és készítsétek el a saját önkéntes felhívásotokat, vagy tudjatok meg többet arról, milyen lehetőségek rejlenek az önkéntes együttműködésekben!

Regisztráció: http://bit.ly/yourtrack


ERSTE: 2028 Civil Szervezetei – Nem csak hogyan tovább, hanem mi lesz velünk?

CS/ 14:30-16:00 @Úri Muri

Az Erste Bank a civil szféra elkötelezett támogatójaként a Bánkitó Fesztivál központi témájához kapcsolódva közös gondolkodást szervez a hazai civil világ prominens képviselőivel, hogy miképp is nézhetnek majd ki a magyarországi civil szervezetek 2028-ban. Többek közt arra keressük majd a választ, milyen társadalmi problémák és kérdések lesznek fókuszban 10 év múlva, változik-e a civil szféra szerepe ezek kezelésében, milyen finanszírozási modellek biztosítják majd fennmaradását, illetve hogy az állampolgári felelősségvállalás erősítésének milyen lehetőségei kínálkoznak majd.

Résztvevők: Bakó Csaba – SIMPACT nonprofit tanácsadó szervezet társalapítója, Szalay Orsolya – Erste Social Banking terület vezetője, Czafrangó János – Erste szervezeti terület (good.bee) programvezetője, Porubcsánszki Katalin – IFUA Nonprofit Partner Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Gerencsér Balázs – NIOK igazgatója, Kiss Gyöngyvér / Moderátor: Csurgó Dénes


Inspi-Ráció Egyesület: Civil szervezetek kitörési lehetősége – a közösségi vállalkozás #vállalkozásfejlesztés #mentor

CS/ 15:00-18:00 @Jövő Sátor

Szervezetfejlesztés – vállalkozásfejlesztés – vezetésfejlesztés – közösségi minőségfejlesztés a Fa modell alapján. Avagy hogyan teremtsük meg a valódi közösségünket és a megélhetésünket egyszerre.

Regisztráció: http://bit.ly/inspiracio


Inspiráló designelmélet: Designelméleti megoldások

P/ 12:30-14:30 @Polgármesteri Hivatal

Hogyan gondolkodjunk designer fejjel egy problémáról? Vajon mik lesznek a legnagyobb problémáink tíz év múlva? Merre változik a világ és hogyan készüljünk fel most az akkori problémák már sürgető megoldásaival? Az Inspiráló Designelmélet workshopja ezt a folyamatot igyekszik rekonstruálni, egy kreatív játékból elindulva egészen a tervszinten felvázolt megoldási lehetőségek bemutatásáig.

Regisztráció: http://bit.ly/designelmelet


STORYNDIPITY: Sztorizgatunk, sztorizgatunk?
– Interaktív workshop a történetmesélés erejéről

#storytelling #mentor
P/ 14:00-17:00 @Úri Muri

A jó storytelling csodákra képes. Civil szervezet, társadalmi vállalkozás, menő startup – mindegy. A történetmesélés minden esetben a hatékony brand és kommunikáció kulcsfegyvere. Hogyan? Ezt fogjuk körbejárni, saját és mások sikeres vagy épp kínos történetei alapján, interaktív, játékos formában. A workshopon való részvétel regisztrációhoz kötött.

Regisztráció: http://bit.ly/storyndipity


Trafó Kortárs Művészetek Háza: Bujdosó Attila: Social Design Canvas

#tervezés #mentor
SZ/ 14:00-17:00 @Bánkgyöngye Panzió

A Social Design Cookbook egy kiadás előtt álló könyv a társadalmi együttműködés másolható formátumairól és egy olyan tervezőeszközről, amely társadalmi, részvételi és közösségi projektek sikeres szervezését segíti. A könyvben szereplő példák – mint a Critical Mass, a Restaurant Day, a FabLab, a Múzeumok Éjszakája vagy a Panaszkórus – olyan másolható gyakorlatok, amelyek a közreműködő emberek hozzájárulásaiból teremtenek értéket. A workshop célja, hogy a résztvevők elsajátíthassák a Social Design Canvas módszertanát.

Regisztráció: http://bit.ly/socialdesigncanvas


Impact HUB workshop: Profitábilis non-profit? Üzleti láb civileknek workshop

#fenntartható #mentor
SZ/ 14:00-17:00 @Úri Muri

Érdekel, hogyan lehet üzleti ötleteket generálni? Szeretnél állandó, fenntartható üzletet, aminek pozitív társadalmi vagy környezeti hatása van? Ha hiszel a kollektív intelligenciában, gyere el workshopunkra: közös ötletgenerálás, Impact Canvas, Art of Hosting – ezeket mind használjuk majd.

Regisztráció: http://bit.ly/impacthubmentor