Az ERSTE Bank a civilekért a Bánkitó Fesztiválon | Bánkitó 2018

Az ERSTE Bank a civilekért a Bánkitó Fesztiválon

| erste

Az Erste Bank elkötelezett támogatója a civil szektornak, mind a banki szolgáltatások, mind a vállalkozásfejlesztés terén. Több száz civil kapcsolódik már az Erstéhez ügyfélként, edukációs programok útján vagy dolgozói önkéntesség mentén.

Az Erste Bank őszintén és erősen hisz a civil szervezetekben, és nagyra értékeli azt az áldozatos munkát, amelyet emberek százezrei nap mint nap végeznek a társadalom valamely szempontból szükséget szenvedő tagjainak támogatása érdekében. 

Az Erste Bank idén júliustól egyedülálló lehetőséget kínál a hazai társadalmi szervezeteknek. Mostantól ugyanis elérhető egy kivételesen kedvezményes Social Banking számlacsomag, valamint egy olyan Social Banking hitelkonstrukció, amely teljesen egyedülálló a magyar piacon. Ugyanis az Erstének ez az ajánlata egyrészt alacsonyabb kamatokat jelent, másrészt kevésbé szigorú fedezeti követelményeket igényel, így végső soron a bank képessé válik társadalmi vállalkozások és civil szervezetek rendkívül kedvező finanszírozására. Az EU által is támogatott hitel az oktatás, az egészségügy és a szociális szolgáltatások szektorában működő, valamint a fogyatékkal élők, a társadalom perifériájára szorultak és a veszélyeztetett csoportok tagjait munkavállalóként alkalmazó innovatív, szociális fókuszú szervezetek számára biztosít finanszírozást.

Az Erste valóban hisz azokban, akik hisznek magukban, bárhonnan is jöjjenek, és ez különösen igaz azokra az emberekre, akikben kevesen hisznek.


ERSTE: 2028 Civil Szervezetei – Nem csak hogyan tovább, hanem mi lesz velünk?

CS/ 14:30-16:00 @ Muri Sátor

Az Erste Bank a civil szféra elkötelezett támogatójaként a Bánkitó Fesztivál központi témájához kapcsolódva közös gondolkodást szervez a hazai civil világ prominens képviselőivel, hogy miképp is nézhetnek majd ki a magyarországi civil szervezetek 2028-ban. Többek közt arra keressük majd a választ, milyen társadalmi problémák és kérdések lesznek fókuszban 10 év múlva, változik-e a civil szféra szerepe ezek kezelésében, milyen finanszírozási modellek biztosítják majd fennmaradását, illetve hogy az állampolgári felelősségvállalás erősítésének milyen lehetőségei kínálkoznak majd.

Résztvevők: Bakó Csaba – SIMPACT nonprofit tanácsadó szervezet társalapítója, Szalay Orsolya – Erste Social Banking terület vezetője, Czafrangó János – Erste szervezeti terület (good.bee) programvezetője, Porubcsánszki Katalin – IFUA Nonprofit Partner Közhasznú Nonprofit Kft. ügyvezetője, Gerencsér Balázs – NIOK igazgatója, Kiss Gyöngyvér, Moderátor: Csurgó Dénes


Social Banking meetup by ERSTE: Vizibiciklis mentorálás #mentoring #vizibicikli

P/ 10:00-13:00 és 14:00-17:00 @ Bánki-tó

Amennyiben felkeltette az érdeklődéseteket az Erste Social Banking számlavezetési és/vagy hitelterméke, a Bánkitó Fesztiválon részletesebben is megismerhetitek a lehetőségeiteket. Ehhez nem kell mást tennetek, mint regisztrálni a leirás végén lévő linken, majd vízibiciklizni egy jót az Erste Bank Social Banking munkatársaival a Bánki-tavon. Napernyővel, fagyival és sok hasznos információval készülve várjuk a kedves civil barátainkat!

REGISZTRÁCIÓ: https://calendly.com/erste-socialbanking


I. Bánkitó-ERSTE Bank-Bánk SE Jótékonysági Futóverseny #sport #crowdfunding

SZ/ 09:00–12:00 @ Vasút utca

Idén az Erste Bank és a Bánkitó közös jótékonysági futóversenyén te is támogathatsz egy civil szervezetet. Ehhez nem kell mást tenned mint kiválasztani a kedvenc szervezeted, kitölteni egy kvízt, majd futni egy jót. Mindezért pontokat szerezhetsz választottadnak, a legtöbb pontot összegyűjtő 3 civil szervezet pedig a jattcsúszkával a Bánkitó alatt általatok összedobott összegen osztozik majd. Az Erste pedig ezen felül különdíjakkal jutalmazza a dobogóról lemaradó, de szintén kiemelkedő teljesítményt nyújtó civilek legjobbjait.

A Nevezési lapodat beszerezni és kitöltve leadni itt tudod:

  • Szerda 12:00 – péntek 22:00 / infópult
  • Szombaton a helyszínen 09:00-ig

Regisztráció: Szombat 09:00-09:30

Közös bemelegítés: 09:30-10:00

Eredményhirdetés: Szombat 21:30 @ Tószinpad

Játékszabályok

A futóversenyre nevezni egy nevezési lappal tudsz, amit a tóparti beléptetőkapunál szerezhetsz szerda déltől szombat estig, vagy a verseny napján a helyszínen kilenc előtt. A nevezési lappal együtt kapsz egy 10 kérdésből álló kvízt is, így nem csak lábbal, de aggyal is tudsz pontokat szerezni a kedvenc szervezetednek! A nevezési lap plusz kvíz kombóval aztán a verseny előtt kell regisztrálnod, amiért egy rajtszámot kapsz cserébe. Aztán pedig uzsgyi neki!

Pontozás:

A 10 kérdéses kvízben minden helyes válasz 6 pontot ér, azaz összesen 60 pontot szerezhetsz. Egy futókör hossza 1000 m és egy futó maximum 3 kört teljesíthet. Amennyiben 1 kört futottál, kapsz 80 pontot, 2-nél 160-at, 3 kör esetén pedig 240-et, így a kvízzel együtt öszesen 300 pontot szerezhetsz.


Vizibomba Balhé

Ha kifutottad magad, ne menj sehová! A jól megérdemelt felfrissülést vízibombák formájában kapod és adod majd. Állj, feküdj, fuss a feldobott lufik alá, fejelj velük, ha jól esik és közben kiabáld hangosan az általad támogatott civil szervezet nevét! Minden civil szervezet, akinek legalább egyszer elhangzik a neve, plusz 30 pontot kap.