Somló Dávid: Mandala | Bánkitó 2018

Somló Dávid: Mandala

Résztvevői hang performansz, erdei séta rituálé, közösségi koreográfia. A Londonban készült és többek között Sao Paolót is megjárt előadás ezúttal a Bánkitó erdejébe veszi be magát.

A résztvevők az előadás során útvonalakat követve, az előadás zenéjét a kezükben hordozva együtt teremtik meg a darab egyedi hang és tér élményét, interakcióba lépve egymással és az erdő terének szabálytalan szövetével. A Bánkitó erdejének egy tisztását a résztvevők által bejáró darab így lesz egyszerre helyspecikus performansz és a nézőkben megszülető közös színházi élmény.

Somló Dávid Budapesten élő interdiszciplináris alkotó/zenész. Az elmúlt években olyan interaktív hang alapú performanszokat készít, amelyek mozgó hangforrások segítségével emelik ki a tér, a test és a hang kapcsolatát és egy a befogadót átölelő előadói teret teremtenek. Elődásai bemutatásra kerültek szerte Európában és Brazíliában is többek között a FIME Sao Paolo (BR), CROSS Awards (IT), NOW’16 (UK), Audiograft Festival (UK), Montag Modus (GER) és UH Fesztivál (HU) keretében.

4 1531414800 1531422000