Szabó Veronika: Queendom | Bánkitó 2018

Szabó Veronika: Queendom

Rendező: Szabó Veronika

„…Vannak, akik ezt így egyszerűsítik: A férfi cselekszik, a nő megjelenik. A férfiak nézik a nőket. A nők a mások által nézett önmagukat figyelik. Így változtatják tárggyá magukat, elsősorban a tekintet tárgyává: látvánnyá.”
John Berger, Mindennapi képeink, 1972

Nyolc lény, nyolc női test. Szüzek, királynők, bölcsek, anyák és harcosok. Megjelennek neked és általad. Megelevenednek fantáziáidból és visszaveszik, ami az övék.A Queendom a kortárs színház, a fizikai színház és a dragshowk metszéspontján egyensúlyoz. Improvizációkra épül előre lefektetett játékszabályok mentén, így minden este új előadás születik, amelynek a nézői jelenlét fontos alkotója. Női és férfi ábrázolásokat vonultat fel a reneszánsztól a mai popkultúráig. Szerepeket mutat be és vetít egymásra, amíg a határvonalak elmosódnak, és a néző tekintete rajzolhatja őket újra.

⛔️ Az előadás explicit szexualitást és meztelenséget tartalmaz.

Előadók-alkotók: Luca Borsos Julia Tytan Jakubowska, Kemény Rozi, Lakos Fanni, Lori Elisabeth Baldwin, Makra Viktória, Sarah de Günther, Szabó Veronika / Konzulensek: Ladjánszki Márta, Vadas Tamara Zsófia / Jelmez: Ádám Anna / Plakát, videó: Poór Dorottya / Látvány: Szabó Veronika / Fény: Bredán Máté / DJ: Vida Vera / Producer: Sín Kulturális Központ

5 1531519200 1531524600