UTAZÁS BÁNKRA | Bánkitó 2018

Fesztiválbusz – Budapest – Bánk – Budapest

Idén is indítunk fesztiválbuszokat Budapestről, a Szőnyi útról (BVSC előtti parkoló) Bánkra szerda délelőtt. A busz a Tábor bejáratánál tesz le. Budapestre vissza vasárnap délben szállhatsz fel a buszra, szintén a Tábornál.

Egy út ára: 2700 Ft.

A jegyeket kizárólag online veheted meg.

További infók: https://2018.bankitofesztival.hu/busz

I BIKE BÁNK – Tekerj a tóra!

Gyere bringával a tóra és helyben is közlekedj azzal. Ha csak lent tekernél a helyszínek között vagy kirándulnál egyet a legizgalmasabb biciklis túraútvonalon és kedves falvakban, a Kerékpárosklub sátránál bérelhetsz majd szuper bicikliket amivel könnyebben és mindig időben érhetsz oda a programokra! A fesztiválhelyszíneknél biciklitárolókat tettek ki, amelyekre a saját bringádat is felakaszthatod.

Bringabérlés árak: 1 nap: 3000 Ft / 2 nap: 5300 Ft / 3 nap: 7000 Ft / 4 nap: 8500 Ft

A bérleti díj mellett biciklinként 8 000 Ft kaució szükséges, amit a bringa hibátlan leadása után visszaadnak.

A bérleti díjat fesztiválkártyáddal fizetheted be, a kauciót viszont készpénzben tudod letenni, hogy a bérlés végén könnyen vissza tudd kapni.

Vonattal és biciklivel a tóra

Ha nem érzed magad elég fittnek, hogy végigtekerd a Budapest-Bánk vonalat, akkor is biztatunk: ne add fel álmaidat, tedd meg az út felét vonattal! A MÁV Budapestről Diósjenőig óránként, Borsosberényig 3 óránként indít vonatokat egy átszállással. Vácott szállhatsz át a Diósjenőig és Borsosberényig tartó vonatra. (Diósjenőtől 14 km, Borsosberénytől pedig 8 km Bánk.) Kövesd a borsosberényi vasútállomástól a Kerékpárosklub fesztiválra vezető jelzéseit!

Aki Vácról szeretne biciklivel érkezni Bánkra, az ezen az útvonalon teheti meg: Vác- Rád- Penc- Keszeg- Alsópetény- Bánk. Ha ezt a megoldást választjátok, kérjük, kövessétek figyelemmel a MÁV járatait!

Vonattal és busszal a tóra

A MÁV Budapest és Vác között sűrűn (10-30 percenként) indít vonatokat, Vácról pedig 6 közvetlen Volán-busz járat közül választhattok. Egy rétsági átszállással pedig óránként indulnak a buszok.

A Volán Budapest Újpest-Városkaputól indít buszjáratokat, a délelőtti időszakban óránként, délután pedig félóránként. A menetidő nagyjából másfél óra, járattól függően számítsatok átszállásra Vácon, Alsópetényben vagy Rétságon.

Kérjük, indulás előtt figyeljétek a MÁV és a Volán aktuális információit!

Telekocsival a tóra

Üljetek be sokan egy autóba! Ha autóval jönnél, az Oszkár keresődobozában kereshetsz útitársakat. Ha pedig ódzkodsz a tömegközlekedéstől, találj helyet valakinél az autóban, így kényelmesen, olcsón és nem utolsó sorban környezettudatos módon juthatsz Bánkra. A Bánkitó Fesztivál kiemelten támogatja és ösztönzi a közösségi és környezetbarát közlekedést!

Autóval a tóra

Bánk nagyjából 60 km-re van Budapesttől, és a 2-es főúton (a Rétság utáni körforgalomtól egy kb. 2 km-es bekötőúton) közelíthető meg. Amennyiben autóval érkeztek a fesztiválra, lehetőleg minden kocsit töltsetek tele. Útitársak keresésére használhatjátok a fesztivál Facebook oldalát!

FIGYELEM: Idén a tópart és a tábor közötti útszakasz egyik oldalán a parkolás biztonsági okokból szigorúan tilos és bírságot vonhat maga után. A parkolóhelyek száma Bánkon limitált, ha ennek ellenére autóba pattansz, kérünk, készülj rá sok türelemmel és rugalmassággal.

MINDENKINÉL HAMARABB SZERETNÉL ÉRTESÜLNI A FONTOS HÍREKRŐL?